Informasjon

Sagene IF Sykkel skal kåre årets Klatredronning og Klatrekonge. Dette gjøres med en digital konkurranse, og en finale som blir arrangert i september.

Den digital konkurransen foregår her, på klatrekonge.no. Deltakerne får poeng basert på tidene opp stravasegmentene Grefsenkollen, Kongsveien og Tryvann. Konkurransen startet 1. januar, men det er ikke for sent å melde seg på.

Målet er ikke bare å kåre en dronning og konge. Alle kan være med. Klatrekonge handler også om å se om du kan komme høyere opp på listen en klubbkameratene dine, naboen eller kollegaene dine, eller bare for å se hvor du havner. For å være med i konkurransen, er alt du må gjøre å melde deg på her.

De 10 damene og herrene med det beste poengsummen 8. september vil bli invitert til en finale. Vinnerne mottar den gjeve Klatrekonge- og Klatredronning-trøya.

Datoene for når finalistene låses kommer snart, tid og sted for selve finalen vil bli annonsert i høst.

Klatrekonge har tidligere blitt avhold som et ritt inn og ut
Sørkedalen med målgang på Tryvann, hvor den digitale konkurransen har blitt brukt for seeding. Sagene IF Sykkel håper å avholde dette rittet igjen, men det blir ikke i 2024.

Du kan lese om tidligere vinnere her.