Informasjon

Hva er Klatrekonge?

Klatrekonge er et sykkelritt som i perioden 2012 til 2016 ble arrangert på forskjellig vis i Oslo. Se ytterligere info under Hall of fame / Historie. I tillegg et Klatrekonge en digital konkurranse om å ila året være den beste klatreren i Oslo.

Målet med Klatrekonge er å kåre den beste mannlige og kvinnelige klatreren i Oslo og omegn. I tillegg er Klatrekonge et arrangement for bredden av syklister. En motivasjon i treningshverdagen og et treningsmål mot slutten av sykkelsesongen.

Hvor og når?

Seedingen til rittet starter allerede 1. januar. Strava-tidene opp bakkene Tryvann, Grefsenkollen og Kongsveien ila året gir grunnlaget for seeding i selve rittet. Selve seedingsystemet er også en konkurranse i seg selv ila året.

I 2021 vil kåring av årets Klatrekonge og dronning kun være basert på seedingsystemet da selve rittet Klatrekonge ikke vil bli arrangert. Konkurransen i 2021 pågår ut oktober og årets vinnere vil kåres 1. November, og vil da motta Klatrekonges klatretrøyer.

Selve rittet Klatrekonge arrangeres en av de første helgene i September (arrangeres ikke i 2021). Start er ved Bogstad i Sørkedalen og løypa går inn Sørkedalen med vending ved Skansebakken. Derfra går løypa ut Sørkedalen igjen og følger Ankerveien og Holmenkollveien opp til mål på toppen av Tryvann.

Seedingsystemet

Seedingsystemet fungerer slik at man får tildelt poeng basert på hvilken plassering man har i de forskjellige bakkene for de som er påmeldt Klatrekonge. Beste tid gir flest poeng. Resultatlisten rangerer etter summen av poeng fra de 3 bakkene og ikke en sum av tidene. Poengsummene er ikke synlige i resultatlisten. Kun de med de 3 beste tidene på de forskjellige bakkene er markert med medaljer.