Informasjon

Hva er Klatrekonge?

Klatrekonge er et sykkelritt som i perioden 2012 til 2016 ble arrangert på forskjellig vis i Oslo. Se ytterligere info under Hall of fame / Historie. I tillegg er Klatrekonge en digital konkurranse om å ila året registrerer tider for påmeldte syklister i bakkene Tryvann, Grefsenkollen og Kongsveien. I 2022 ble Klatrekonge igjen arrangert som et ritt.

Målet med Klatrekonge er å kåre den beste mannlige og kvinnelige klatreren i Oslo og omegn. I tillegg er Klatrekonge et arrangement for bredden av syklister. En motivasjon i treningshverdagen og et treningsmål mot slutten av sykkelsesongen.

Hvor og når?

Seedingen til rittet starter allerede 1. januar. Strava-tidene opp bakkene Tryvann, Grefsenkollen og Kongsveien ila året gir grunnlaget for seeding i selve rittet. Selve seedingsystemet er også en konkurranse i seg selv ila året.

Rittet arrangeres normalt i begynnelsen av September. Dato for 2023 er ikke besluttet enda.

Start er ved Bogstad i Sørkedalen og løypa går inn Sørkedalen med vending ved Skansebakken. Derfra går løypa ut Sørkedalen igjen og følger Ankerveien og Holmenkollveien opp til mål på toppen av Tryvann.

Seedingsystemet

Seedingsystemet fungerer slik at man får tildelt poeng basert på hvilken plassering man har i de forskjellige bakkene for de som er påmeldt Klatrekonge. Beste tid gir flest poeng. Resultatlisten rangerer etter summen av poeng fra de 3 bakkene og ikke en sum av tidene. Kun de med de 3 beste tidene på de forskjellige bakkene er markert med medaljer.

Mer informasjon om påmelding til listen her.

Rittformat

Rittet gjennomføres med startpuljer på 5 og 5 basert på overnevnte seedingsystem. Puljene starter med 2 min mellomrom. De med beste seedingtider starter til slutt. Om man ikke har gjennomført seedingen kan man allikevel delta i rittet, men vil da bli plassert i første ledige startpulje og da ikke nødvendigvis i pulje med jevngode ryttere.